One to rule them all

Siirryin käyttämään ns. täyskennoista Nikon D700-kameraa keväällä 2010. Parannus edelliseen kameraan oli huikea. Ainoa, jota jäin kaipaamaan, oli vain pienemmällä ns. crop-kennolla toiminut Sigman 30mm f/1.4-objektiivi, joka vastaa polttoväliltään n. 45-millistä täyskennoisella kameralla.

Tokihan minulla on nykyiseen Nikoniin sekä 35- että 50 mm normaaliobjektiivit, joten tuo sama polttoväli on hyvinkin katettu. Samalla kuitenkin tuntuu, että 35 on aina liian laaja olematta kuitenkaan oikeasti laaja, kun taas 50 on aina aivan liian suppea. Samasta syystä kamera tuntuu jäävän yhä useammin kotiin – voidakseni ottaa ns. peruskuvat, on otettava mukaan vähintään nämä kaksi objektiivia.

Siispä uudenlainen helmi testiin. Voigtländer 40 mm f/2 on sopivasti puolessa välissä, ja on saanut internetin testisivuilla lähes pelkkiä kehuja (esim. Ken Rockwell). Objektiivin ainoa huono puoli on se, että objektiivi on manuaalitarkenteinen. Se on kieltämättä haitta, mutta toisaalta olen jo pitkään miettinyt miten voisin löytää valokuvauksen uudestaan, ja miten tehdä siitä vähemmän hektistä. Tämä saattaisi olla juuri se mitä olen kaivannut.

DSC_8687

DSC_8688

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *