Junatunnelmia

Uutisissa varoteltiin että pääratojen junat ovat myöhässä sähkörikon vuoksi, ja junat toiseen suuntaan ovat kolmatta varttia myöhässä. Luotan siihen, että ehdin esitykseen kello neljäksi. Sinänsä ihan sama, juna kirskuu Rautatieasemalle joka tapauksessa samaan aikaan. Keväiset maisemat viuhuu ikkunassa, junanpyörät ujeltaa, vaunu keikkuu sivusuunnassa lempeästi niinkuin lasta nukuttavat lastenvaunut.

Toijalan asema. Ikkunan ohi kävelee mies, jonka toinen jalka vaikuttaa toista lyhyemmältä. Kävely näyttää hankalalta, mutta muuten mies näyttää terveeltä. Harmaa nahkatakki sopii hiustyyliin; harmaantunut pystytukka otsalta vähän päälaen takapuolelle, jonka takaa alkaa huima, hartioiden alapuolelle ylettyvä takatukka. Yrityksistä huolimatta en osaa päättää onko hän onnellinen vai ei.

Ostin tarjoilukärrystä karkkipussin. En oikeastaan edes halunnut mitään, mutta kärryn ohittaessa tuli olo, että edessäni on elämäni tilaisuus joka kohta lipuu ohi. Ja onhan nyt sentään keskiviikko. Lisäksi halusin juhlistaa tyytyväistä oloani; päätös uhrata aamun puhetunnit unelle tuntuu oikealta, nukuin vieraassa majapaikassa loistavasti, ja tamperelainen kahvi käynnisti minut siinä missä helsinkiläinenkin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *