Loma

Olin opiskelija tolkuttoman kauan. Työssäkäymiseen verrattuna se on astetta vapaampaa elämää, mutta toisaalta lomaa ei ole koskaan – takaraivossa on aina tietoisuus siitä tekemättömästä teatterihistorianesseestä tai opinnäytteestä. Ja vaikka koulutöissä olisi saanut rästit nollille, tarkoitti jokainen lomailtu viikko sitä, että pankkitili ajautui pakkasen puolelle muutamaa viikkoa nopeammin. Silloinkin kun loma oli parhaimmillaan, väritti sitä luterilainen syyllisyys.

Mutta nyt, kaikkien näiden vuosien jälkeen, olen lomalla. Rästitöitä ei ole juurikaan – mitä nyt pitäisi lähettää veropapereita ja muutama kuitti kirjanpitäjälle. Tulevat duunitkin on sovittu sen verran pitkälle että pystyn hetkeksi huokaisemaan. Kävin eilen kattomassa Django unchained:in, ja katosin tästä maailmasta kokonaan vajaaksi kolmeksi tunniksi. Kaksi hyvin nukuttua yötä takaa, energiaa vaikka muille jakaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *