Lintukodosta katsoen

Tummasilmäinen iranilainen tuijottaa minua suoraan silmiin. Olemme Siltasessa, ja olin juuri pohtinut ääneen, pitäisikö asioiden mennä vielä huonommiksi ennen kun ne voivat mennä parempaan päin. Minua vastapäätä istuvan F:n silmissä kipinöi; Iranin valuutan arvo on pudonnut alle kolmasosaan aiemmasta, mielenilmaisuista voi joutua linnaan tai tulla tapetuksi. F:llä oli myös oma bändi josta ilmeisesti osasi lähteä hyvän sään aikaan pois. Kolme kk myöhemmin muut bändin jäsenet riisuttiin alasti, ja kuljetettiin huputettuna pois. F sentään voi vielä palata Iraniin, hänen isoveljensä ei minulle vähän epäselväksi jääneestä syystä voi enää koskaan palata kotiin.

Totean, että ehkei asiat voi paljon huonommaksi mennä. Hetken hiljaisuuden jälkeen kohotamme maljaa muutokselle, tai edes toivolle siitä. Sitten F lähtee J:n kanssa tanssilattialle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *